Temos Žymėti visasAtžymėti visus

Paryžiuje renginyje „Skonio planeta“ – gardūs lietuviškų produktų akcentai

Sukurta 2019.05.23 / Atnaujinta 2019.05.23 17:20
      Paryžiuje renginyje „Skonio planeta“ – gardūs lietuviškų produktų akcentai
      Paryžiuje renginyje „Skonio planeta“ – gardūs lietuviškų produktų akcentai
      Paryžiuje renginyje „Skonio planeta“ – gardūs lietuviškų produktų akcentai

      Gegužės 22 d. Lietuvos ambasada Paryžiuje dalyvavo tradiciniame, jau tryliktus metus iš eilės organizuojamame renginyje „Skonio planeta“, kuriame šalys pristato savo kulinarinį paveldą ir naujoves maisto pramonės srityje.

      Azerbaidžano kultūros centre Paryžiuje vykusio renginio lankytojams – keliems šimtams Prancūzijos žemės ūkio, ekonomikos ir užsienio reikalų ministerijų, užsienio šalių diplomatinio korpuso ir prekybos tinklų atstovų, taip pat prekybos agentams ir distributoriams – buvo pristatytas Lietuvos kulinarinis paveldas ir šiuolaikiniai produktai. Ypatingo mūsų šalies stendo lankytojų dėmesio sulaukė „Medaus magijos“ lietuviško medaus desertai, Prancūzijos rinkoje jau sėkmingai parduodami ekologiška beržų sula „Sip Sap“ ir lašiša „Vici“, taip pat ilgametes aludarystės tradicijas puoselėjantis alus „Joalda“ ir „Gudobelės“ duonos traškučiai.

      „Skonio planetos“ renginį kasmet organizuoja į asociaciją susibūrę užsienio šalių ambasadose dirbantys žemės ūkio atašė ir patarėjai (Amicale des conseillers agricoles à Paris), renginio globėjas – Prancūzijos žemės ūkio ir maisto ministras Didier Guillaume. Šiųmetiniame renginyje taip pat apsilankė Azerbaidžano žemės ūkio ministras Inam Karimov.

      Lietuva „Skonio planetoje“ dalyvauja nuo 2013 m.

      Naujienlaiškio prenumerata