Tarptautiniame gastronomijos festivalyje Paryžiuje pristatyti lietuviški skoniai
Praėjusį šeštadienį, gegužės 17 d., Paryžiečiai ir miesto svečiai turėjo galimybę pasimėgauti gardžiausiais skanėstais iš viso pasaulio pirmojo Tarptautinio gastronomijos festivalio „Maillot à Table!“ metu. Šį renginį, vykusį naujoje Porte Maillot aikštėje, organizavo Paryžiaus 17-ojo rajono merija.
Festivalyje Lietuvos ambasada Prancūzijoje sulaukė didelio susidomėjimo pristatydama lietuviškus skonius ir gintaro savybes. Renginio svečiai turėjo galimybę paragauti šakočio, juodos duonos, sūrių, užtepėlių, medaus, duonos traškučių, burbulinės arbatos ir gaiviųjų gėrimų. Lietuvos stende taip pat vyko edukacinis gintaro pristatymas, atskleidžiant jo rūgšties antioksidacines savybes ir kvapo subtilybes.
„Šiame pirmą kartą organizuojamame renginyje skanėstai iš Lietuvos neabejotinai paliko įspūdį visiems festivalio lankytojams. Nuo tradicinio šakočio iki lietuviško sūrio – mūsų stendas parodė, kad Lietuva gali pasiūlyti ne tik gardžius, bet ir unikalius produktus. Tai buvo puiki proga atskleisti lietuviškos produkcijos įvairiapusiškumą ir turtingumą, parodyti gintaro svarbą mūsų kultūroje“, – teigė Lietuvos ambasadorius Prancūzijoje Arnoldas Pranckevičius.
Lietuvos stende lankėsi ir lietuviškais skanėstais vaišinosi Paryžiaus 17-ojo rajono meras Geoffroy Boulard kartu su miesto pareigūnais ir užsienio šalių diplomatais, lydimi ambasadoriaus A.Pranckevičiaus.
Dėkojame už bendradarbiavimą LitFOOD ir lietuvišką produkciją skyrusioms Lietuvos įmonėms ir gamintojams: „Gudobelė“, „Ekko“, „Maži mamutai“, „Dvaro kavos“, „Medaus magija“, „Linksmonadas“ ir „OMG Bubble tea“.
Lietuvos ambasados Prancūzijoje ir Paryžiaus 17-ojo rajono merijos nuotraukos.